• Køb inden d. 20. december for levering inden juleaften
  • Julegaver kan byttes til og med d. 15. januar 2023
Top banner

Nyheder fra H.C. Andersen Home

10 års jubilæum

I år er det 10 år siden at H.C. Andersen Home startede op. I den forbindelse lancerer vi et jubilæumskræmmerhus for at hylde H.C. Andersen, som havde en stor kærlighed til julen og en masse eventyrlige fortællinger. 

"Kræmmerhuset består af de mest essentielle papirklip H.C. Andersen har lavet. Hans smukke grantræ og hans flettede julehjerte har jeg inddraget i designet sammen med H.C. Andersen i siluet. Det understreger at det er et kræmmerhus dedikeret til vores allesammens H.C. Andersen."

Louise Dahl Friis, Designer af H.C Andersens julepynt.


Køb kræmmerhuset

Tænd et lys i et barns liv!

De første 500, der melder sig som fadder for et barn, i november og december 2022, kan vælge at modtage en smuk lysholder til juletræet som velkomstgave, som symbol på, at du har tændt et lys i et barns liv.

Vi gør noget godt for et barn i et fremmed land, som vi ikke kender og måske aldrig ser. Det gør vi, fordi vi er taknemmelige for det, vi har, og fordi vi ønsker godt for andre. Bare derfor ❤

SOS Børnebyerne siger det så fint: ”Ingen kan hjælpe alle, men alle kan hjælpe én”.

Og sådan har vi det også hos H.C. Andersen Home. Vi kan ikke redde hele verden. Men vi kan sige tak til 500 nye faddere, fordi de hver især gør en fantastisk forskel for et barn uden mange muligheder. Og vi håber, at de nye faddere vil tænde dette ekstra lys på deres juletræ og vide, at de også har tændt et lys i et barns liv.

Lysholderens motiv er inspireret af H.C. Andersens eventyr, Den lille pige med Svovlstikkerne. Den lille pige sidder på knæ med hænderne om svovlstikken for at holde varmen. 

Når du tænder lyset på dit juletræ, kan du samtidig sende en kærlig tanke til det barn, du tænder et lys i mørket for. Et smukt symbol på den lille dreng eller pige, du med dit bidrag er med til at give et hjem, en uddannelse og en fremtid ❤

H.C. Andersen Home har siden 2012 produceret pynt inspireret af H.C. Andersens eventyr eller som replikationer af hans eget originale julepynt. Lysholderen er lavet i forgyldt messing. 

Bliv fadder her

SOS børnebyerne

Dette års eventyr - Fyrtøjet

Fyrtøjet af H.C. Andersen er et af de mest populære værker. Eventyret handler om en soldat, som skal hente et fyrtøj for en gammel heks. Til gengæld vil han blive belønnet med al det guld i verden, han kunne drømme om.

Soldaten skal gennemgå tre prøvelser, hvor han skal stå ansigt til ansigt med tre hunde. Den første hund har øjne så store som tekopper. Den anden hund har øjne så store som møllehjul. Den sidste hund har øjne så store som Rundetårn. Soldaten gennemfører de tre prøvelser og afleverer fyrtøjet til heksen. Heksen vil ikke sige, hvad hun skal bruge det gamle fyrtøj til, og derfor hugger soldaten hovedet af hende.

Soldaten finder ud af, at fyrtøjet kan fremkalde de førnævnte tre hunde, som vil adlyde enhver ordre. Soldatens største ønske er at blive gift med landets prinsesse. Dette vil kongen dog ikke acceptere. Prinsessen skal ikke giftes med en sølle soldat.

Kongen får soldaten arresteret og den efterfølgende dag skal han henrettes. Men det slår ikke soldaten ud. Soldaten får nemlig fat i en forbipasserende dreng, som henter det magiske fyrtøj til ham. Han slår ild med fyrtøjet, og de tre hunde kommer frem. De får til ordre at slå kongen, dronningen og alle deres soldater ihjel, hvilket hundene gør.

Efterfølgende bliver soldaten kronet til konge, og han og hans prinsesse holder bryllupsfest i otte dage. Eventyret afsluttes med en nu populær sætning: ”og hundene sad med til bords og gjorde store øjne.”

Den perfekte gave til jul eller til fødselsdag

Du kan også give eventyret videre til andre ved at forære dine H.C. Andersen favoritter som gave. Glæden ved at give en original gave, er lige så stor som glæden ved at modtage én.

H.C. Andersen kollektionen fra Nordahl Andersen er en velegnet gaveidé til mange formål. Hvert år føjes der nye julehjerter, kræmmerhuse, påskepynt og anden dekoration til den fine H.C. Andersen kollektion. Hvert eneste produkt fortæller via oprindelsen fra papirklippene og eventyrene en original historie, som er blevet kendt og elsket af mange mennesker over hele verden.

Julepynt, påskepynt og dekoration
i eventyrlige designs

Skab stemning derhjemme med H.C. Andersens eventyrfigurer og papirklip i form af forgyldte og forsølvede julehjerter, kræmmerhuse, ophæng, lysestager m.m.

H.C. Andersen elskede julen og fortalte ofte sine eventyr, mens han lavede papirklip. Det menes, at H.C. Andersen flettede verdens første julehjerte i 1860’erne. Det er netop dette hjerte og mange andre af hans papirklip og elskede figurer fra eventyrene, vi har taget udgangspunkt i. Køb julepynt, påskepynt og andre fine dekorationer i forgyldt, i forsølvet eller i porcelæn og bring eventyret hjem til dig og din familie.

Fortællingen om H.C. Andersen

H.C. Andersen forstod at formidle sine oplevelser, drømme og tanker til de skønneste eventyr og de smukkeste papirklip.

Historien fortæller hvordan den fattige digter rejste rundt og i perioder opholdt sig på godser, hvor han ofte holdt jul. Her fortalte H.C. Andersen eventyr og anekdoter – samtidig med at han klippede med en stor saks i et stykke papir. Når fortællingen var slut, foldede han papiret ud, og stod med et fint papirklip. De fine papirklip pyntede han senere træet med, og på den måde bidrog han til en smuk jul på de godser og herregårde, han besøgte.